Verhojen mittausohje

Verhon korkeus

Ilmoita tilauksessasi valmiiksi ommellun pimennys- tai valoverhon korkeus. Huom! Käytä mittaamiseen rullamittaa.

Mittaa ensin korkeus lattiaan saakka ja sen jälkeen vähennä mitasta siivousvara 3 cm. Jos huoneiden kesken on korkeuseroja, mieti kävisikö jokin mitta kaikkiin huoneisiin. Ilmoita korkeusmitta aina täysinä senttimetreinä.

 

Jos verho peittää verhokiskon, katso mittausohje A

Kun huoneissa on verhokisko, jossa on liu’ut ja haluat, että verhon yläreuna peittää verhokiskon, ota mitta verhokiskon yläreunasta lattiaan. Ilmoita myös verhokiskon profiilin korkeus. Muista vähentää siivousvara 3 cm.

Ilmoita näin: 246 cm, verho peittää verhokiskon, kiskon korkeus 25 mm.

 

Jos verho asettuu verhokiskon alapuolelle, katso mittausohje B

Kun huoneissa on verhokisko ja liu’ut, ja haluat että verho asettuu verhokiskon alapuolelle (esim. kiskot, joissa on etulippa), ota mitta verhokiskon alareunasta lattiaan. Muista vähentää siivousvara 3 cm.

Ilmoita näin: 246 cm.

 

Jos haluat nipistimien jäävän näkyviin

Jos verhokiskossa tai tangossa on nipistimet ja haluat nipistimien jäävän näkyviin, ota mitta nipistimen pohjukasta lattiaan. Muista vähentää siivousvara 3 cm.

Ilmoita näin: 246 cm.

 

Verhon leveys

Verhoilla voi peittää koko ikkunaseinän tai ne voivat olla vain ikkunan reunoilla. Tärkeintä on, että verhoa on riittävästi peittämään koko ikkunan pinta-alan. Tämä koskee sekä pimennys- että valoverhoja.

 

Poimutus

Hotellitekstiilit.fi:n verhot voidaan ripustaa joko poimutettuna tai aaltomaisesti ilman poimutusta. Verhon yläreunassa on 70 mm leveä verhonauha, jossa on kolme kiristysnarua. Verhonauhan avulla verhon yläreuna poimuttuu kauniisti ja tasaisesti.

Poimutettu verho on kauneimmillaan, kun poimutat verhon noin puoleen sen suorasta leveydestä, esimerkiksi 140 cm leveä verho poimutetaan 70-80 cm leveäksi. Voit kuitenkin itse määrittää poimutuksen määrän ja poimutus voi olla myös loivempi.

Huom! Mieti mittauksen yhteydessä, ripustatko verhot poimutettuna vai suorana ja kuinka monta verhoa tarvitset.

Hotellitekstiilit.fi:n mittausohje verhokiskon peittäville verhoille

Hotellitekstiilit.fi:n mittausohje verhokiskon alle jääville verhoille

 

Back to top